top of page

CROSSFIT KIRKKONUMMI YHDISTÄÄ

Olemme Anne, Heidi, Ina ja Petra eli JumppaPirkot.

 

Olemme kaikki keski-ikäisiä, olemattoman liikuntataustan omaavia ja ennestään toisiamme tuntemattomia naisia. Crossfit Kirkkonummelle meidät kaikki toi hieman eri aikoihin Facebook- mainos, jossa mainostettiin erittäin huonokuntoisten ryhmää (HK). HK-ryhmän ja Crossfit Kirkkonummen arvot madalsivat kynnystä kokeilla uutta harrastusta yksin, ja sillä tiellä kaikki edelleen olemme. Kuuluisa liikunnan ilo on löytynyt! Aloitusvaiheessa valmentajien tuki ja tsemppaus olivat erittäin tärkeitä, mutta kyllähän se on edelleenkin.

JumppaPirkot muodostui, kun yhtäkkiä huomasimme olevamme takarivissä, lähes samoilla paikoilla ja juttua riitti jopa niin paljon, että valmentajien piti joskus odotella suunvuoroa. Treenin jälkeen boksin pihalla vierähti monesti hetki, jos toinenkin jälkipuinnissa. Huhuja ”pulinakerhostakin” liikkui JumppaPirkoista on muodostunut tiivis porukka, jossa jutellaan kaikista elämän käänteistä. Nauru, huumori ja liikunta yhdisti meidät näin aikuisiällä, ja se on ihan mahtavaa!

 

Viimeisen koronatauon iskiessä pohdimme apeina, että miten motivoituisimme etätreeneihin? Heräsi ajatus, että treenataan yhdessä etänä. Idea jalostui siihen, että loppujen lopuksi treenasimme WhatsAppissa videoyhteys päällä ja FB etätreeni pyöri samalla mukana. Kaikki hikoilivat, jupisivat ja tsemppasivat toisiaan, mutta treenit jatkuivat koko sulun ajan.

 

JumppaPirkoilla on HK-ryhmässä hyvä olla. Ryhmässä on turvallinen ja hyväksyvä fiilis treenata, kaikki voivat olla juuri sellaisia kuin ovat. Yhteishenki on kannustavaa ja liikkeistä tarjotaan aina eri variaatioita, joten kaikille löytyy itselle sopiva. HK- ryhmässä on huikeita tyyppejä, jotka ylittävät itsensä, tsemppaavat treenikavereita ja toivottavat uudet treenaajat tervetulleiksi kunnosta riippumatta. Valmentajat ohjaavat tarvittaessa yksilöllisesti ja aina saa kysyä lisää neuvoa.

JumppaPirkot kiittävät valmentajia, CFKN -yhteisöä ja erityisesti HK -ryhmän upeaa porukkaa! Treeneissä nähdään!

ASIAKKAAMME EVEN TARINA

Olen Eveliina 37v kahden lapsen (4v ja 8v) äiti. Pari vuotta sitten elämäni oli melko hektistä pikkulapsiarkea. Mies opiskeli uutta ammattia, teki kolmivuorotyötä, minä olin hoitovapaalla ja tein silloin tällöin yövuoroja vastasyntyneiden teho-osastolla. Kipuilin ammatinvalintaani ja lähdin jatko-opiskelemaan. Hoidin perhettä, opiskelin, keikkailin. Olin jatkuvasti väsynyt, liikuntaan ei löytynyt muka aikaa ja ruokavalio ei ollut kohdillaan. Ylipainoa vaan kertyi ja kertyi ja arjessa jaksaminen oli haastavaa. Sitten tilannetta pahensi vielä korona sekä lähiperhettämme kohdannut suuri suru, kun siskoni 17-vuotias poika kuoli yllättäen. Tein surutyötä, kärsin unettomuudesta ja itsestä huolehtiminen jäi entistä vähemmälle.

 

Jossain kohtaa havahduin, että tämä ei voi jatkua näin. En vain tiennyt mistä aloittaa ja miten? Kuntosalille tai yleisille ryhmäliikuntatunneille en halunnut mennä, koska olin niin häpeissäni siitä, kuinka huonoon kuntoon olin itseni päästänyt. Uimassa tykkäsin käydä, mutta uikkarissa en luonnollisestikaan tuntenut oloani mukavaksi.

 

Sitten näin Facebookissa CrossFit Kirkkonummen mainoksen erittäin huonokuntoisten ryhmästä. Jotenkin se ryhmän kuvaus vaan kolahti heti, ja kovaa. Ajattelin, että tässä se nyt on; MINUN TILAISUUTENI ALKAA PITÄÄ HUOLTA ITSESTÄNI.

Jännitin ennen ensimmäistä treeniä. Häpesin itseäni ja kokoani. Kaikki pelko ja jännitys oli kuitenkin täysin turhaa. Vastaanotto oli niin ihanan lämmin ja tervetullut ja sitä se on yhä edelleen. Treenatessa saan aina olla täysin oma itseni. Minun ei tarvitse vetää vatsaa sisään tai hävetä omaa kokoani, ylipainoani, osamaattomuuttani tai kömpelyyttäni. Valmentajilta olen aina saanut tukea ja apua ja treenikaverit tsemppaavat myös ihanasti. CFKN:lla me olemme kaikki tasavertaisia.❤

 

Ennen treenien aloittamista kunto oli todella surkea ja pienen ylämäen käveleminen sai heti puuskuttamaan. Säännöllisen treenaamisen myötä kunto on kohonnut hurjasti ja jaksan arjessa niin fyysisesti kuin henkisestikin paljon paremmin, enkä ole enää niin ”kiukkuinen mutsi” kotona.😅

 

Välillä elämä heittää eteemme haasteita. Itselläni on ollut paljon sairasteluita, aikatauluhaasteita, työuupumusta yms., jolloin olen joutunut pitämään muutaman viikon tai jopa useamman kk tauon treenaamisesta. Ensimmäisen pidemmän tauon jälkeen pelotti tulla takaisin salille. Tunsin itseni jotenkin epäonnistuneeksi, kunto oli taas huono ja ajattelin, että joudun aloittamaan kaiken jälleen alusta. Pelko oli kuitenkin taas kerran aivan turhaa. Siellä ne ihanat valmentajat olivat valmiina auttamaan ja nopeasti se kuntokin siitä taas koheni.

 

CFKN on auttanut minua löytämään liikunnan ilon ja armollisuuden itseäni kohtaan. Pyrin pitämään säännöllisen 3 x/vko treenirytmin yllä. En kuitenkaan soimaa itseäni, jos joskus jää treenit tai kahdet välistä.

 

Suosittelen CrossFit Kirkkonummen erittäin huonokuntoisten ryhmää etenkin heille, jotka ehkä pelkäävät aloittaa liikuntaharrastusta tai ryhmäliikuntaa huonon kuntonsa tai ylipainonsa takia. Tänne voit tulla juuri sellaisena kuin olet.❤"

_W4A9946.jpg
bottom of page