palvelut

MITÄ

crossfit_kirkkonummi-50CrossFit Kirkkonummi on matalan kynnyksen crossfit-sali. Tavoitteemme on saada jokainen asiakkaamme mahdollisimman terveeksi ja hyväkuntoiseksi koko loppuelämäksi. Meille tärkeintä on jokaisen asiakkaamme hyvinvointi. Haluamme, että jäsenemme pystyvät toimimaan itsenäisesti arjessa vielä vanhuksenakin.

Olemme sitoutuneet tarjoamaan vastuullista ja terveyttä edistävää liikuntaa. Meillä on jo lähemmäs 400 aktiivista ja erittäin tyytyväistä jäsentä, joista noin 80 lasta.

MITEN

CrossFit Kirkkonummen aikuisten ja lasten treeneissä keskitytään liikunnasta nauttimiseen ja siihen, että jokainen saa treeneiltään juuri sitä mitä on tullut hakemaan. Treenaamme aina turvallisuus ja tekniikka edellä. Panostamme hyvin paljon treeniä edeltävään lämmittelyyn sekä loppujäähdyttelyyn rasitusvammojen välttämiseksi. Myös ohjelmointimme ja tuntirakenne on sellainen, jolla minimoidaan tapaturma- ja rasitusvammojen riski.

Ohjatuilla tunneilla on aina valmentaja. Tunnin aluksi valmentaja kertoo ja näyttää lämmittelyn liikkeet, jonka jälkeen tehdään lämmittely. Tämän jälkeen harjoitellaan itse treenin liikkeitä, jonka jälkeen tehdään varsinainen treeni. Usein tunnin lopuksi on myös ohjattu loppujäähdyttely. Sinun ei siis tarvitse kuin tulla paikalle ja tehdä mitä valmentaja sanoo. Mitään ei tarvitse tietää etukäteen.

Ohjelmointimme on CrossFit.com -ohjelmointi, joka on muunnettu osin meidän salin jäsenille sopivaksi. Ohjelmointi on suunniteltu tavallisille ihmisille, jotka haluavat kehittyä maltillisesti mutta varmasti. Ohjelmointi sisältää painonnosto- ja kehonpainoliikkeitä sekä aerobista liikuntaa monipuolisesti vaihdellen ja sekoitettuna. Ohjelmointi on jatkuvasti vaihtelevaa, eli sama treeni ei käytännössä yleensä koskaan toistu.

CROSSFIT

CrossFit-treenimuodon kehitti entinen voimistelija, amerikkalainen Greg Glassman.

Ihmisen luonnollinen liikkuminen perustuu koko vartalon tehokkaaseen käyttämiseen ja moninivelliikkeisiin. Nykypäivänä liikkuminen ja oman kehon käyttäminen on vähentynyt mm. liiallisen istumatyön, kännykänkäytön, telkkarin tuijottamisen ja oman vartalon hallinnan puutteen vuoksi. Monipuolinen liikkuminen aamusta iltaan on vaihtunut istumiseksi ja paikallaan oloksi, mikä aiheuttaa paljon erilaisia sairauksia ja vaivoja.

MIKSI

Meillä aloittamista ei tarvi pelätä. Sovit joukkoomme juuri sellaisena kuin olet. Noin 90% meillä aloittavista ei ole treenannut vuosiin tai ei koskaan.

Meidän jäsenenä saat erittäin toimivan treeniohjelmoinnin sekä ammattitaitoisen valmennuksen. Me pidämme huolen siitä, että sinä treenaat aina turvallisesti ja tehokkaasti. Tarvittaessa puskemme sinua eteenpäin ja välillä toppuutamme, jokaisen yksilöllisten tarpeiden mukaan.

Meillä ajatellaan hyvinvointia kokonaisuutena johon kuuluu treenin lisäksi ravinto, lepo ja motivoiva sosiaalinen yhteisö. Meidän sali onkin tunnettu erittäin aktiivisesta ja yhteen hiileen puhaltavasta porukasta, josta löytyy uusia ystäviä ja hauskaa treeniseuraa.

Jäsenhintaamme kuuluu normaalien ohjattujen tuntien (wod) lisäksi open gymit ja open doorsit, jolloin voit treenata omatoimisesti. Myös keskiviikkoinen liikkuvuustunti, sunnuntainen jooga, lauantain kehonpainowod sekä sunnuntain kestävyystunti kuuluu jäsenhintaan. Kaikki tuntimme ovat juuri meidän jäsentemme tarpeille suunniteltuja.

Voit myös halutessasi aloittaa meidän erittäin huonokuntoisten ryhmästä. Ryhmä aloittaa kolmen kuukauden jaksolla, jonka aikana pääset hyvään alkuun elämänmuutoksessasi.

Meillä pidetään sinusta huolta. Panostamme henkilökohtaiseen kontaktiin ja välitämme aidosti asiakkaistamme. Meillä et jää koskaan yksin murheittesi kanssa, sillä tuemme sinua mahdollisuuksien mukaan kaikessa, mikä vaikuttaa hyvinvointiisi.

Me kannustamme terveellisiin elämäntapoihin ja maltilliseen treenaukseen.

CrossFit kehittää seuraavia ihmisen kymmentä fyysistä osa-aluetta:crossfit_kirkkonummi-144

1. hengitys- ja verenkiertoelimistön kestävyys
2. lihaskestävyys
3. maksimivoima
4. notkeus & liikkuvuus
5. nopeusvoima
6. nopeus
7. koordinaatio
8. ketteryys
9. tasapaino
10. tarkkuus

CrossFit ei  kehitä pelkästään ihmisen fyysisiä ominaisuuksia, vaan vahvistaa myös psyykkistä puolta. Treeneissä tulet sekä ylittämään itsesi, että oppimaan taitoja, joita et koskaan uskonut oppivasi.

Meidän tavoitteemme on saada sinut mahdollisimman hyväkuntoiseksi ja terveeksi koko loppuelämäksesi

CrossFit on jatkuvasti vaihtelevia, kovatehoisia, toiminnallisia liikkeitä, jotka valmistavat sinua suoriutumaan kaikista elämässä ja arjessa vastaan tulevista haasteista, myös yllättävistä.

Vaihtelevuuden vuoksi kroppa saa myös koko ajan erilaista ärsykettä, jolloin kehitys on jatkuvaa ja motivaatio pysyy korkealla, kun tulokset näkyvät.

Käytämme kolmen tyyppistä treenausta, joita usein sekoitellaan keskenään parhaan tuloksen saamiseksi:

– Aerobista treeniä (juoksu, soutu, hyppynarulla hyppiminen jne.)
– Voimisteluliikkeitä (leuanvedot, punnerrukset, käsilläseisonta ja -kävely, köysikiipeily jne.)
– Painonnostoliikkeitä (Olympia- ja painonnostoliikkeet)

Kova tehoisia
– Harjoitukset voivat olla hyvinkin lyhyitä, mutta niissä mennään usein oman mukavuusalueen ulkopuolelle.
– Treenit tehdään intervallityyppisellä treenillä, jolloin isot lihasmassat tekevät työtä yhtä aikaa sekä aerobisella, että anaerobisella energiankulutuspuolella.

Toiminnallisia liikkeitä crossfit_kirkkonummi-54
– Käytämme moninivel-liikkeitä jotka ovat ihmiselle luontaisia liikkeitä, joita me käytämme myös jokapäiväisessä elämässämme.
– Moninivel-liikkeissä käytetään kerrallaan enemmän lihasryhmiä, eli rasitetaan isompaa määrää lihasta kerrallaan. Tämä kuluttaa ensinnäkin enemmän energiaa, mutta on myös turvallisin ja luonnollisin tapa treenata sekä tehdä normaaleja arjen tehtäviä.

Kenelle sopii?
CrossFit sopii kaikille iästä, kunnosta, urheilutaustasta tai lähtötasosta riippumatta. Jokaista harjoitusta sovitetaan eli skaalataan kullekin sopivaksi muuttamalla painoa, toistomäärää, aikaa, tehoa tms. Näin jokainen pystyy aina tekemään päivän treenin eli wodin, oli se kuinka vaativa tahansa.

Vastaa