Mitä CrossFit on

crossfit_kirkkonummi-50CrossFit on ihan tavallisille ihmisille tehty kunto-ohjelma, johon kuuluu kehonpaino- ja painonnostoliikkeitä sekä aerobista kuntoilua sopivasti sekoitettuna.

CrossFit-treenimuodon kehitti entinen voimistelija, amerikkalainen Greg Glassman.

Ihmisen luonnollinen liikkuminen perustuu koko vartalon tehokkaaseen käyttämiseen ja moninivelliikkeisiin. Nykypäivänä liikkuminen ja oman kehon käyttäminen on vähentynyt mm. liiallisen istumatyön, kännykänkäytön, telkkarin tuijottamisen ja oman vartalon hallinnan puutteen vuoksi. Monipuolinen liikkuminen aamusta iltaan on vaihtunut istumiseksi ja paikallaan oloksi, mikä aiheuttaa paljon erilaisia sairauksia ja vaivoja.

Me CrossFit Kirkkonummella haluamme pitää sinusta huolta

Meillä aloittamista ei tarvi pelätä. Sovit joukkoomme juuri sellaisena kuin olet. Noin 90% meillä aloittavista ei ole treenannut vuosiin tai ei koskaan.

Meidän jäsenenä saat erittäin toimivan treeniohjelmoinnin sekä ammattitaitoisen valmennuksen. Me pidämme huolen siitä, että sinä treenaat aina turvallisesti ja tehokkasti. Tarvittaessa puskemme eteenpäin ja välillä toppuutamme, jokaisen yksilöllisten tarpeiden mukaan.

Meillä ajatellaan hyvinvointia kokonaisuutena johon kuuluu treenin lisäksi ravinto, lepo ja motivoiva sosiaalinen yhteisö. Meidän sali onkin tunnettu erittäin aktiivisesta ja yhteen hiileen puhaltavasta porukasta, josta löytyy uusia ystäviä ja hauskaa treeniseuraa.

Mitä saat CrossFit Kirkkonummen jäsenenä?

Jäsenhintaamme kuuluu normaalien ohjattujen tuntien (wod) lisäksi open gymit ja open doorsit, jolloin voit treenata omatoimisesti. Myös keskiviikkoinen liikkuvuustunti, sunnuntainen jooga, mamma-wodit sekä viikonlopun kehonpainowod sekä kestävyystunti kuuluu jäsenhintaan. Kaikki tuntimme ovat juuri meidän jäsentemme tarpeille suunniteltuja.

Me kannustamme terveellisiin elämäntapoihin ja maltilliseen treenaukseen.

CrossFit kehittää seuraavia ihmisen kymmentä fyysistä osa-aluetta:crossfit_kirkkonummi-144

1. hengitys- ja verenkiertoelimistön kestävyys
2. lihaskestävyys
3. maksimivoima
4. notkeus & liikkuvuus
5. nopeusvoima
6. nopeus
7. koordinaatio
8. ketteryys
9. tasapaino
10. tarkkuus

CrossFit ei  kehitä pelkästään ihmisen fyysisiä ominaisuuksia, vaan vahvistaa myös psyykkistä puolta. Treeneissä tulet sekä ylittämään itsesi, että oppimaan taitoja, joita et koskaan uskonut oppivasi.

Meidän tavoitteemme on saada sinut mahdollisimman hyväkuntoiseksi ja terveeksi koko loppuelämäksesi

CrossFit on jatkuvasti vaihtelevia, kovatehoisia, toiminnallisia liikkeitä, jotka valmistavat sinua suoriutumaan kaikista elämässä ja arjessa vastaan tulevista haasteista, myös yllättävistä.

Vaihtelevuuden vuoksi kroppa saa myös koko ajan erilaista ärsykettä, jolloin kehitys on jatkuvaa ja motivaatio pysyy korkealla, kun tulokset näkyvät.

Käytämme kolmen tyyppistä treenausta, joita usein sekoitellaan keskenään parhaan tuloksen saamiseksi:

– Aerobista treeniä (juoksu, soutu, hyppynarulla hyppiminen jne.)
– Voimisteluliikkeitä (leuanvedot, punnerrukset, käsilläseisonta ja -kävely, köysikiipeily jne.)
– Painonnostoliikkeitä (Olympia- ja painonnostoliikkeet)

Kova tehoisia
– Harjoitukset voivat olla hyvinkin lyhyitä, mutta niissä mennään usein oman mukavuusalueen ulkopuolelle.
– Treenit tehdään intervallityyppisellä treenillä, jolloin isot lihasmassat tekevät työtä yhtä aikaa sekä aerobisella, että anaerobisella energiankulutuspuolella.

Toiminnallisia liikkeitä crossfit_kirkkonummi-54
– Käytämme moninivel-liikkeitä jotka ovat ihmiselle luontaisia liikkeitä, joita me käytämme myös jokapäiväisessä elämässämme.
– Moninivel-liikkeissä käytetään kerrallaan enemmän lihasryhmiä, eli rasitetaan isompaa määrää lihasta kerrallaan. Tämä kuluttaa ensinnäkin enemmän energiaa, mutta on myös turvallisin ja luonnollisin tapa treenata sekä tehdä normaaleja arjen tehtäviä.

Kenelle sopii?
CrossFit sopii kaikille iästä, kunnosta, urheilutaustasta tai lähtötasosta riippumatta. Jokaista harjoitusta sovitetaan eli skaalataan kullekin sopivaksi muuttamalla painoa, toistomäärää, aikaa, tehoa tms. Näin jokainen pystyy aina tekemään päivän treenin eli wodin, oli se kuinka vaativa tahansa.